top of page

Over mijn werk

Waarom schilderen?
 
Ik heb voor schilderen gekozen omdat dat voor mij een zoektocht is door een landschap of een zoektocht naar het juiste portret van een mens of het ware portret van een dier. Ik vergroot soms een klein deel van een mens of van een dier. Ik wil me er in verdiepen en onderzoeken waarom ik juist dit wil uitvergroten en wil laten zien.
 
Het materiaal waar ik mee werk is een belangrijk onderdeel van mijn onderzoek. Met fotograferen bevries je een beeld. Door te schilderen raak je het beeld iedere keer weer aan, het is een dynamisch proces. Door mijn toets en door mijn kleurgebruik wordt het beeld gevormd zoals ik het wil laten zien.
 
Ik heb in 2016 een leerzame periode afgesloten bij de Wackersacademie. Ik zocht verdieping in kunstgeschiedenis, in kleurenleer, in perspectief, in anatomie en in fotografie. Maar wat Einstein al zei: "Hoe meer ik leer, hoe meer ik weet, dat ik eigenlijk niks weet!"
 
Onze kosmos is een zwart gebeuren: maar als de zon opkomt en het licht wordt verspreid dan krijgt het gras zijn mooie groene kleur en de wolken kleuren blauw. Maar als de zon onder is gegaan, verdwijnen de kleuren: alles krijgt één kleur. Door het licht kunnen wij waarnemen. Tijdens mijn dagelijkse wandelingen door de weilanden blijf ik mij verbazen over de schoonheid van de natuur! De mens wil op alles zijn stempel zetten en zijn invloed uitvoeren maar over de opgaande en ondergaande zon en het verspreiden van het licht heeft niemand iets te zeggen.
Het licht dat ik nodig heb om de juiste kleuren te vinden en de juiste vormen.
 
LL
bottom of page